Equinix Newsroom

The latest updates, press releases, and announcements.

 

5 tekniktrender som kommer att påverka den digitala infrastrukturen 2021

Latest Feature

5 tekniktrender som kommer att påverka den digitala infrastrukturen 2021

2020 var ett år som inte liknade något annat, och omständigheterna gjorde att digital transformation som i vanliga fall hade tagit flera år skedde på bara några månader och hade en enorm inverkan på våra liv. Covid-19 påskyndade användningen av digitala verktyg inom alla företag i alla branscher. Pandemin har även visat hur viktig den digitala infrastrukturen och tekniken är för att lyckas som företag.

Utvecklare från Equinix diskuterade nyligen vilka vi tror är de största tekniska tendenserna och digitala infrastrukturtrenderna för kommande år. Det här är vad vi tror:

Molnautentisk infrastruktur kommer att dominera

Digitala företag drivs alltmer av moderna programvarustacks och en utbredd användning av teknik med öppen källkod samt teknik som är utvecklad för molnmiljöer. Det molnautentiska är ett slags programutveckling som är optimerade för molnbaserade databehandlingstekniker och användningar, exempelvis för mikrotjänster, API-prioritet, containers och DevOps. Det gynnar även relaterad kapacitet som containerorkestrering (till exempel Kubernetes), Service Mesh (till exempel Istio) och beständig infrastruktur.

Tillsammans gör dessa tekniker att organisationer snabbt kan bygga, köra och orkestrera skalbara applikationer som kan distribueras och driftsättas globalt, vanligtvis genom att utnyttja en hybridbaserad multimolnarkitektur. Dessa distribuerade driftsättningar innebär allt hårdare krav i fråga om latens, tillgänglighet, prestanda och agilitet, och de är beroende av infrastruktur som erbjuder självprovisionering, automatisk skalning och självläkande kapacitet genom programvara.

Continue reading
Visit the Blog

Equinix in the News

Customer success stories

"With Equinix, we can operate in close proximity to many of our top network service provider partners, with access to a platform that ensures the most streamlined path between our content and our end users."
Dave Temkin
Vice President of Network and Systems Infrastructure

"Equinix makes everything very easy for us because of the consistency across its global platform."
Zak Pierce
Data Centers Operations Manager

Media relations

Americas Press Contact

press@equinix.com

Asia-Pacific Press Contact

LEWIS PR

EquinixAPAC@lewispr.com

Europe (EMEA) Press Contact

APCO Worldwide

equinix@apcoworldwide.com

Analyst Relations

analystrelations@equinix.com