April 28, 2020

Equinix expanderar kraftigt i Europa

Största utbyggnaden hittills i Europa av Equinix snabba anslutningar förenklar byggandet av hybridmoln

STOCKHOLM Sweden – 28 april, 2020  Equinix, Inc.  (Nasdaq: EQIX), som är globalt ledande inom interconnection och tillkännager i dag den största expansionen någonsin av Equinix Cloud Exchange Fabric™ (ECX Fabric™) Plattformen rullas i sju nya europeiska länder, vilket förenklar byggandet av infrastruktur för hybridmoln och multimoln. Utökningen av Equinix marknadsledande tjänst för internanslutningar till Barcelona, Bryssel, Geneve, Istanbul, Lissabon och Sofia samt Hamburg under Q2 2020, gör att kundföretag och tjänsteleverantörer sömlöst kan koppla upp sig till de ekosystem av moln, nätverk, partner och kunder som betyder mest för deras digitala verksamhet. Tjänsten finns sedan tidigare tillgänglig i Stockholm.

IT-beslutsfattare över hela världen måste hantera en allt mer dynamisk värld, vilket inkluderar tuff konkurrens, högre krav från kunder, globalisering och de utmaningar som kommer med coronapandemin. Många företag som ökar takten för satsningar på digital transformation prioriterar fortsatt övergången till hybridmoln och multimoln. Som en följd av dessa förändringar utökar Equinix sin tjänst ECX Fabric i Europa, vilket förbättrar förutsättningarna för kundernas globala internanslutningar på Platform Equinix®.

ECX Fabric är en global tjänst för internanslutningar som är utformad för att underlätta företags digitala transformation. Den finns tillgänglig på 45 strategiska marknader över hela världen, vilket för det möjligt för företag att utbyta data efter behov. Det görs mellan storstadsområden via privata anslutningar. Det gör att så väl företag, som leverantörer av nätverks- och molntjänster, kan skala upp sina digitala verksamheter i den takt som behövs.

ECX Fabric erbjuder skalbarhet, agilitet och anslutningar via en portal för självbetjäning, eller via APIer (programmeringsgränssnitt). Via en enda port kan en kund på en marknad där ECX Fabric finns tillgängligt skapa och administrera globala anslutningar på ett konsekvent sätt, vid behov. Genom att utöka ECX Fabric från Lissabon i väster till Istanbul i öster gör Equinix det enklare för digitala företag att utöka den globala räckvidden. Det blir möjligt tack vare bred åtkomst till det ekosystem som krävs för att kunna expandera globalt.

Höjdpunkter och viktig fakta

  • Eftersom digital transformation medför krav på behovsstyrda virtualiserade infrastrukturer för multimoln, använder globala företag virtuella anslutningar för att expandera i nya regioner. ECX Fabric stödjer den här utvecklingen mot multimoln genom att dynamiskt ansluta distribuerade infrastrukturer och digitala ekosystem på ett direkt, säkert och dynamiskt sätt, på Platform Equinix.
  • Platform Equinix är en dynamisk plattform för datacenter och internanslutningar. Den är väsentlig för alla företag som inför hybrida multimoln vid kanten av nätverken (edge). Med en global närvaro på fler än 200 datacenter av typen International Business Exchange (IBX) erbjuder Platform Equinix en hög andel av åtkomstpunkter för publika moln i världen och av ekosystemet med flest fysiska och virtuella internanslutningar.
  • ECX Fabric förenklar åtkomsten till världens största molnleverantörer, som Amazon Web Services, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure och Google Cloud, via Platform Equinix. Det görs med globala, mjukvarudefinierade interanslutningar. Med fler än 2 000 kunder som ansluter sina digitala infrastrukturer till fler än 600 andra användare på plattformen gör ECX Fabric det möjligt för världens ledande digitala företag att ansluta sig till molnet.
  • Med tillkomsten av sju nya länder finns ECX Fabric tillgängligt för kunder på 45 strategiska marknader i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien och Australien. Det innefattar storstadsregionerna Amsterdam, Atlanta, Barcelona, Boston, Bryssel, Canberra, Chicago, Culpeper, Dallas, Denver, Dublin, Düsseldorf, Frankfurt, Geneve, Hamburg, Helsingfors, Hong Kong, Houston, Istanbul, Lissabon, London, Los Angeles, Madrid, Manchester, Melbourne, Miami, Milano, München, New York, Osaka, Paris, Perth, Seattle, São Paulo, Silicon Valley, Seoul, Singapore, Sofia, Stockholm, Sydney, Toronto, Tokyo, Warszawa, Washington och Zürich.
  • Fördelar för företag: Mjukvarudefinierade internanslutningar på ECX Fabric ger företag möjligheten att dra fördel av förändrade marknadsvillkor och nya möjligheter, när behoven uppstår. Via en port och en plattform kan ett företag snabbt ansluta sig det största ekosystemet för moln, nätverk och partner. Det inkluderar moln som för närvarande inte är tillgängliga via lokala, direkta anslutningar. Företag kan också lösa sina problem med prestanda för applikationer och utmaningar med att erbjuda digitala kundupplevelser, med hjälp av lokala tjänster och distribuerad infrastruktur via ECX Fabric. Dessutom erbjuder ECX Fabric, tillsammans med ett växande utbud av tjänster i kanten av nätverken (Edge Services) företag möjligheten att snabbt implementera och ansluta virtuella nätverksfunktioner, globalt.
  • Fördelar för tjänsteleverantörer: Genom att utnyttja ECX Fabric som en global utökning av den egna infrastrukturen kan leverantörer av moln- och nätverkstjänster snabbt öka den globala räckvidden. Det ger tillgång till nya marknader och möjligheter att tillgodose kundernas behov av kommunikation dramatiskt mycket snabbare än tidigare. Att de här anslutningarna är virtualiserade till sin natur gör dem perfekta för att undersöka efterfrågan på nya marknader, innan satsningar på att bygga fysisk infrastruktur inleds. Det omfattande utbudet av molnleverantörer som är tillgängligt på Platform Equinix gör det också möjligt för nätverksleverantörer att erbjuda sina kunder privata förbindelser till flera molnleverantörer vid behov, via ECX Fabric. Det gör att kunderna kan få ut mer värde av molnet.

 

  • Privata internanslutningar blir en nödvändighet för digital transformation, eftersom den ökar behovet av lokala digitala tjänster vid kanten av nätverken. Enligt den nyligen publicerade tredje upplagan av Equinix marknadsundersökning Global Interconnection Index (GXI) förväntas den installerade bandbredden för internanslutningar (interconnections) komma att uppgå till mer än 13 300 Tbps 2022. Det representerar en årlig tillväxt på 51 procent fram tills dess.

Citat

Courtney Munroe, vice vd med ansvar för forskning inom telekom, IDC
”Migreringen till digitala plattformar, liksom kraven på sömlösa och effektiva internanslutningar till nätverksleverantörer och molnplattformar, är starka drivkrafter för marknaden för samexistens (colocation) och internanslutningar, riktade mot stora företag, och till innehålls- och tjänsteleverantörer. Equinix tjänst ECX Fabric för internanslutningar erbjuder ytterligare förbättrade och effektiva alternativ för tjänsteleverantörer och för stora företag, och kommer att bidra till fortsatt tillväxt för det digitala ekosystemet. Tajmingen för den här expansionen är god, med tanke på det ökade behovet av internanslutningar, på grund av nya användningsmönster för och ökande användning av nätverk inom vissa segment, beroende på påverkan från karantänregler till följd av coronapandemin.”

Eugene Bergen Henegouwen, Europachef, Equinix
”De flesta organisationer som vi jobbar med runt om i världen har redan påbörjat en digital transformation. De använder molnet för att öka den globala räckvidden och för ansluta sig sömlöst till sina viktiga kunder, partner och leverantörer. I vår senaste globala undersökning med IT-beslutsfattare som deltagare visade det sig att nästan tre fjärdedelar (71 procent) planerar att flytta mer IT-drift till molnet. Coronapandemin har ökat takten för den här trenden för vissa företag som har ett behov av att virtualisera sina tjänster snabbt. Det behövs för att de ska kunna hantera de snabba förändringar av näringslivet som är en följd av den pågående krisen. Vi tror att vår expansion av ECX Fabric kommer att underlätta för dem att inte bara lyckas ta sig igenom de kommande tuffa månaderna, utan även att vara redo för framtiden när de kommer ut på andra sidan av krisen, så att de kan utnyttja alla de möjligheter som molnet erbjuder.”

Mer information

Presskontakt

Madelene Kornfehl, Cloudberry

madelene@cloudberry.se

070 658 58 85

Om Equinix

Equinix,Inc. (Nasdaq: EQIX) connects the world's leading businesses to their customers, employees and partners inside the most-interconnected data centers. On this global platform for digital business, companies come together across more than 50 markets on five continents to reach everywhere, interconnect everyone and integrate everything they need to create their digital futures. www.Equinix.com

Forward-Looking Statements

This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements. Factors that might cause such differences include, but are not limited to, the challenges of acquiring, operating and constructing IBX data centers and developing, deploying and delivering Equinix products and solutions; unanticipated costs or difficulties relating to the integration of companies we have acquired or will acquire into Equinix; a failure to receive significant revenues from customers in recently built out or acquired data centers; a failure to complete any financing arrangements contemplated from time to time; competition from existing and new competitors; the ability to generate sufficient cash flow or otherwise obtain funds to repay new or outstanding indebtedness; the loss or decline in business from our key customers; risks related to our taxation as a REIT; and other risks described from time to time in Equinix filings with the Securities and Exchange Commission. In particular, see recent Equinix quarterly and annual reports filed with the Securities and Exchange Commission, copies of which are available upon request from Equinix. Equinix does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.