October 13, 2020

COVID-19 påskyndar företags digitala transformation enligt ny undersökning från Equinix

På grund av större krav från företag att stänga digitala edge-luckor

STOCKHOLM, Sweden — 13 oktober, 2020 — Den senaste Global Interconnection Index (GXI), en årlig marknadsundersökning som publiceras av Equinix, visar att COVID-19-pandemin redan har haft en dramatisk effekt på hur företag planerar sina digitala infrastruktursatsningar under de kommande tre åren. Enligt rapporten förväntas leverantörer av digitala tjänster inom branscher såsom telekommunikation, moln- och IT samt innehållsproduktion femfaldigt öka den privata anslutningsbandbredden fram till 2023. En utveckling som sker på grund av större krav från företag att stänga digitala luckor vid kanten (edge).

Eftersom pandemin fortsätter att påverka den digitala övergången förväntas företag som underlättar distansarbete, såsom telekombolag och moln- och IT-leverantörer, bidra till 54 procent av den totala tillväxten av interconnection-bandbredd i EMEA-området. Detta  överträffar andra industrier i regionen. Frankfurt, Amsterdam, Paris och London förutspås vara de bästa metropolerna i Europa för tillväxt för interconnection-bandbredd, och regionen som helhet förväntas stå för 23 procent (3 782 Tbps) av den projicerade globala installerade interconnection-bandbredden.

Rapporten förutspår även att den totala interconnection-bandbredden - måttet på privat anslutning för överföring av data mellan organisationer - kommer att uppnå en sammansatt årlig tillväxttakt på 45 procent (CAGR) från 2019 till 2023 inom EMEA-regionen. Den förväntade tillväxten drivs av digital omvandling, och specifikt av större krav från företag som utökar sin digitala infrastruktur från centraliserade platser till distribuerade edge-platser. Detta sker när företag skalar och stöder interaktion i realtid genom strategiskt sammankoppling av arbetsflöden hos människor, saker, platser, moln och data. Kapaciteten för denna anslutning motsvarar 64 zettabyte i datautbyte, vilket är tillräckligt med bandbredd för varje människa på planeten (7,8 miljarder) för att överföra sin fullständiga DNA-sekvens på en timme.

Citat

  • Maria Sundvall, VD, Sverige, Equinix:
     ”COVID-19 har påskyndat den digitala omvandlingen som organisationer redan genomgår, något som ställer krav på företag att ha en effektiv och smidig digital infrastruktur på plats för att snabbt kunna anpassa sig till dessa nya globala utmaningar. De organisationer som kan flytta sin tekniska kapacitet och sina investeringar till digitala plattformar, samtidigt som de maximerar fördelarna med privata anslutningar, kan mildra effekterna av pandemin och skapa nya affärsmöjligheter.”

Ytterligare information

Om Global Interconnection Index (GXI)
Global Interconnection Index, som publiceras årligen av Equinix, ger insikter som driver digitala affärsfördelar genom att spåra, mäta och förutsäga tillväxten i interconnection-bandbredd - den totala kapaciteten för privat och direkt utbyte av trafik med en mängd olika motparter och leverantörer. Global Interconnection Index är branschens enda marknadsstudie som projicerar hur tillväxten inom interconnection-bandbredd kommer att utvecklas fram till 2023. Rapporten fungerar som en marknadsbas som analyserar distributionsprofilen för tusentals ekosystemdeltagare som använder operatörsneutrala datacenterleverantörer globalt. Datan kombinerades med lokala och regionala marknadsdata (inklusive makroekonomiska trender, marknadsdemografi och branschkoncentrationer) för att hjälpa till att förutsäga tillväxt och bedöma påverkan på omvandling av digitala affärer. En detaljerad metodbeskrivning ingår i Global Interconnection Index.

Om Equinix
Equinix (Nasdaq: EQIX) är hela världens digitala infrastrukturföretag som gör det möjligt för digitala ledare att utnyttja en pålitlig plattform för att samla och sammankoppla den grundläggande infrastrukturen som driver deras framgång. Equinix gör det möjligt för dagens företag att få tillgång till alla platser, partners och möjligheter de behöver för att vinna fördelar. Med Equinix kan de skala med smidighet, påskynda lanseringen av digitala tjänster, leverera upplevelser i världsklass och multiplicera deras värde.

Forward Looking Statements
This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties, including statements about interconnection bandwidth growth, the rate of adoption of digital transformation, and the benefits of the “network effect”. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements and the predictions made from the Global Interconnection Index. Factors that might cause such differences include risks described from time to time in Equinix filings with the Securities and Exchange Commission. In particular, see recent Equinix quarterly and annual reports filed with the Securities and Exchange Commission, copies of which are available upon request from Equinix. Equinix does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.

Equinix presskontakter
David Fonkalsrud
+1 (650) 598-6240
dfonkaslrud@equinix.com

Jess Sullivan (EMEA)
+44 (0) 787 671 2861 
Jess.Sullivan@eu.equinix.com

Equinix Investor Relations
Katrina Rymill 
+1 (650) 598-6583 
krymill@equinix.com

Chip Newcom
+1 (650) 598-6262
cnewcom@equinix.com